Communicatiestrateeg en sr communicatieadviseur, Nederlandse Emissieautoriteit

ministerie EZK ( Rijksoverheid )

NEa heeft de ambitie om nationaal en internationaal zich te profileren als de autoriteit die zij zijn op deze kennisgebieden. Als communicatiestrateeg adviseer ik het MT rond positionering en de bijbehorende communicatiestrategie, zodat we door stakeholders en breder publiek herkend en erkend worden als autoriteit.

Corporate communicatie adviseur bij Cono Kaasmakers

Cono Kaasmakers heeft een nieuwe kaasmakerij gebouwd. Een ingrijpende verandering in het landschap van de Beemster. Hierop wilden zij hun corporate communicatiebeleid aanpassen en verder activeren. Ik gaf advies en begeleidde het opstellen van het corporate communicatieplan met o.a. PR activiteiten (media en evenementen).

Projectleider Marketing en Communicatie, UMC Utrecht – Wilhelmina Kinderziekenhuis

Zorg ( Academisch medisch ziekenhuis )

Voor het UMC Utrecht was ik communicatiestrateeg in de nieuwe functie Projectleider Marketing en Communicatie speerpunten. Naast invulling van de corporate communicatie strategie adviseerde ik onder meer tav de strategie en propositie van het Centrum voor Immuunziekten en begeleidde ik het proces rond de positionering van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Lees meer over deze opdracht.

Corporate communicatiestrateeg, Cono Kaasmakers

Food (productie, corporate, multichannel en export)

Ik geef advies aan de Corporate Communicatie manager van CONO Kaasmakers en begeleid het opstellen van het corporate communicatieplan met o.a. PR activiteiten. Lees meer over deze opdracht.

Marketing en merkstrateeg, Fidrio B.V.

Groothandel (ontwerp, productie en verkoop van glaswerk)

Ten behoeve van de herpositionering van FIDRIO schrijf ik jaarlijks een marketingcommunicatie plan en adviseer rond communicatiestrategie, onder meer de inzet van social media en Fidrio Inspiration days.Lees meer over deze opdracht.

Corporate Communicatieadviseur a.i., Rijkswaterstaat (CD)

Rijksoverheid (landelijke uitvoeringsorganisatie)

Voor Rijkswaterstaat organiseerde ik in 2015 de RWS-deelname aan de AutoRAI, Dag van de Bouw, Open Monumentendag en de Natuurwerkdag. Daarnaast heb ik de communicatie rond de deelname van Rijkswaterstaat aan de natuurdocumentaire Levende Rivier van Ruben Smit, opgepakt en uitgevoerd. Lees meer over deze opdracht.

Marketing en merkstrateeg positionering, Dawn Foods Europe B.V.

Food (food production, ingrediënten en producten, foodservice, B-t-B, export)

Ik adviseerde Dawn Foods Europe op het gebied van positionering, merkhiërarchie en nieuw verpakking designs. Hiervoor stuurde ik het verpakkingsdesign bureau aan en werkte nauw samen met de 14 Europese landen waar Dawn Foods verkoopkantoren heeft. Daarnaast ontwikkelde ik een marketingcommunicatie strategie om de herpositionering intern en extern begeleidde en promootte.Lees meer over deze opdracht.

Communicatieadviseur programma MJPG a.i., Rijkswaterstaat (PPO)

Rijksoverheid (landelijke uitvoeringsorganisatie)

Voor MJPG was ik communicatieadviseur van het programmateam. Ik adviseerde rond de positionering van het programma en bijbehorende kernboodschappen, woordvoeringslijnen en communicatiemiddelen. Daarnaast adviseerde ik de programmamanager, omgevingsmanager en andere betrokkenen bij voorkomende communicatievragen. Lees meer over deze opdracht.